„Împreună vom readuce la viață acel Arad pe care ni-l dorim cu toții“

by Adrian Pavel

  • Interviu cu viceprimarul Ilie Cheșa, candidatul PSD la Primăria municipiului Arad

 

  • Domnule Ilie Cheșa, sunteți candidat la Primăria Aradului, din partea PSD. De ce ați intrat în această competiție?
  • Foarte multe persoane mi-au pus această întrebare, mi-au cerut să explic de ce vreau să ajung primar al Aradului. Motivele sunt foarte simple: sunt născut și crescut în Arad și simt că este datoria mea să dau tot ce pot comunității care m-a format. Candidez la primărie pentru a încerca, alături de cetățeni, să readucem la viață acel Arad pe care ni-l dorim cu toții! Să redăm viață Ștrandului, unde acum 20 de ani, în fiecare weekend, erau zeci de mii de tineri. Vreau să demonstrez că se poate face administrație publică în mod corect și eficient, în interesul oamenilor. Nu doar la nivel de promisiuni, pe care le vedem din patru în patru ani, ci prin fapte. Am văzut în ultimii doi ani foarte multă dorință de schimbare din partea arădenilor, la sutele de întâlniri pe care le-am avut cu cetățenii. Sunt tot mai mulți cei care doresc să se implice, iar entuziasmul lor este unul dintre motivele pentru care am decis să fac acest pas. Sunt convins că alături de ei, de cetățenii Aradului, vom reuși.
  • Ce proiecte propuneți arădenilor pentru următorii patru ani?
  • Alături de colegii care candidează la Consiliul Local, avem un plan integrat de dezvoltare urbană, care vizează îmbunătățirea infrastructurii și a serviciilor publice. Propunem dezvoltarea unui sistem de parcări „Fast Park” în toate cartierele Aradului; construcția unei parcări supraetajate pe strada Aviator Georgescu, cu acces direct la Bulevardul Revoluției, printr-o alee pietonală nouă; construirea unei parcări supraetajate în zona Catedralei Vechi; o altă parcare supraetajată este planificată între Hotel Continental și clădirea SC Proiect; vom deschide terenurile de sport și locurile de joacă din incinta școlilor și grădinițelor, pentru copii, tineri și cei care doresc să facă sport; e nevoie de un nou spital municipal, la standarde europene, care să asigure servicii de calitate arădenilor; venim cu un proiect prin care vom reuși să producem în municipiul nostru cea mai ieftină gigacalorie din țară. Este vorba despre realizarea unei centrale în Arad, care să producă energie termică și electrică din deșeuri (EDA); propunem reconstruirea autobuzului supraetajat Westinghouse-MARTA, care a fost fabricat la Arad, la începutul secolului XX. Autobuzul va fi omologat și pus în circulație pe străzile Aradului, pe un circuit ghidat prin care să poată fi promovate istoria și cultura locale; proiectul de anvelopare și extindere a stadionului Francisc Neuman la o capacitate de 15.000 de locuri va transforma această arenă într-una modernă, capabilă să găzduiască evenimente internaționale și să îndeplinească normele UEFA; reabilitarea infrastructurii de tramvai din zonele Micălaca, Grădiște, gara Aradul Nou sau Făt-Frumos și achiziția de tramvaie noi și moderne; realizarea unei centuri a cartierului Gai, care să lege autostrada de drumul expres Arad-Oradea; mergem înainte cu realizarea unei piețe volante în Piața Catedralei, un proiect de suflet pe care l-am promis acum doi ani.
  • În ultimii ani, ați folosit mereu sloganul #doarArad. Ce vreți să spuneți cu acest slogan?
  • Am mai spus și cu alte ocazii, #doarArad nu este un simplu slogan. E un angajament pentru comunitatea noastră, un mod de viață, până la urmă. Aradul înseamnă locul în care m-am născut și am crescut. Aradul înseamnă familia, părinții care mi-au dat viață și cei șapte ani de acasă, soția mea Rusalina și fiica mea Ilinca, cele mai de preț daruri de la Dumnezeu, pentru care spun MULȚUMESC în fiecare zi! Aradul înseamnă bucuriile copilăriei, fiecare zâmbet și reușită, dar și fiecare lacrimă, fiecare eșec, pentru că viața e făcută din suișuri și coborâșuri. Aradul înseamnă prietenii care ți-au fost alături la bine, dar mai ales la greu, colegii de școală, de serviciu, vecinii, cunoscuții. Aradul e fiecare zi petrecută „pe ștrandul“ copilăriei mele, fiecare seară pe malul Mureșului, cu prieteni, cu muzică bună, la Constructorul, plimbările pe frumosul nostru bulevard central, partidele de fotbal jucate cu prietenii în curtea blocului, pe Slavici sau pe terenurile de fotbal din cartiere, pe Strungul, Vagonul, Telecom. Aradul e UTA, echipa pentru care vibrează tot orașul, „Bătrâna Doamnă“ a fotbalului românesc. Aradul suntem noi, cei născuți și crescuți aici, dar și cei care au găsit aici acel… ACASĂ, pentru că împreună suntem o familie. De aceea spun în fiecare zi #doarArad și sunt convins că, la fel ca mine gândesc zeci de mii de arădeni. Sunt convins că împreună vom reuși să readucem la viață acel Arad pe ca ni-l dorim cu toții! Împreună schimbăm Aradul în bine!

 

 

 

 

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Arad; Realizat de Camarad Print Media SRL. Cod de identificare mandatar financiar coordonator: 21240002.
Facebook Comments