Polițiștii de frontieră arădeni au găsit 35 de refugiați, ascunși în trei TIR-uri, în apropiere de vamă

by Adrian Pavel

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în trei automarfare, treizeci si cinci de cetăţeni străini care intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
În cursul acestei dimineți, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Pe parcursul misiunii, a fost efectuat controlul unui ansamblu rutier care se afla în coloana de automarfare pe autostrada A1 Deva –Nădlac, pe sensul de ieșire din țară. Mijlocul de transport era condus de un cetățean turc și înmatriculat in Turcia. Șoferul transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, piese auto, pe ruta Turcia – Suedia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 27 de cetăţeni străini.
Polițiștii au stabilit în urma cercetărilor, faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, Siria, Egipt, India și Nepal, majoritatea intrați legal în România.
De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, cinci persoane care au coborât dintr-un automarfar condus de un cetățean bulgar, la aproximativ 50 de metri de locul destinat controlului de frontieră, pe sensul de iesire din țară. Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh și Etiopia, intrați legal în țara noastră.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean bulgar, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Bulgaria. Șoferul se deplasa pe ruta Bulgaria – Germania și transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, semințe de floarea soarelui.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în semiremorcă, 3 cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt 3 cetățeni din Etiopia, intrați legal în România.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments