Val de toxiinfecții alimentare și enterocolită în spitale. Cazurile au crescut cu 30%

by Florian Popa

Un val de toxiinfecții alimentare a umplut camerele de gardă ale spitalelor. Printre pacienții care ajung în stare destul de gravă, cei mai mulți sunt copii, iar cei mici ajung să facă meningită din cauza acestor bacterii. Canicula aduce un val de toxiinfecții alimentare și enterocolită.
Peste 30% din totalul prezentărilor în spitalele de specialitate sunt din cauza acestor afecțiuni. Pacienții prezintă febră, vărsături, amețeli, dureri de cap și stare apatică, scrie antena3.ro.
Afectați sunt îndeosebi copiii, iar unii fac și meningită din cauza enterocolitei, atrag atenția medicii. Acestea sunt cazuri grave rare, care încep să apară acum mai frecvent în rândul copiilor, avertizează specialiștii.
Enterocolita este determinată de viruși și se poate transmite foarte ușor pe cale orală, mai ales în locurile de joacă.
Toxiinfecțiile alimentare sunt cauzate de bacterii. Valul de infecții alimentare și probleme digestive se intensifică vara, mai ales din cauza faptului că alimentele nu pot fi ținute în căldură sau în locuri nepotrivite, spun medicii.
Probleme pot apărea și din cauza preparatelor consumate pe plajă sau la restaurantele de pe litoral.
Probleme serioase apar și din cauza înțepăturilor de insecte, mulți fac iritații severe din cauza înțepăturilor.

Facebook Comments