WMS, sistemul informatic ideal pentru automatizarea activităților din depozite

by Andreea Radu

Gradul de eficiență cu care anumite activități sunt desfășurate în depozite și în general în cadrul oricărei companii, este legat în mare parte de tehnologiile utilizate. Nu mai reprezintă niciun fel de secret faptul că în spatele unui management bun al depozitelor se află tehnologii și sisteme informatice avansate, fără de care companiile nu ar mai putea face față volumului mare de comenzi. Dat fiind faptul că secolul curent este unul al vitezei, este oarecum firesc ca multe dintre așteptările clienților să fie legate de data livrării produsului și de costurile de livrare aferente. În contextul dat, investițiile într-un sistem informatic avansat sunt mai mult decât necesare.

Un sistem de management depozite învechit nu doar că implică costuri de operare destul de ridicate, însă nici nu mai dispune de toate capabilitățile pentru a face față cererilor actuale din piață. Un sistem informatic precum WMS de la de Smart.ID poate schimba în totalitate modul în care administrezi activitățile din depozit, însă vine la pachet și cu o serie largă de avantaje pe care le vom consemna în cele ce urmează.

Posibilitatea de a procesa volume mari de comenzi, chiar și în cele mai aglomerate perioade

WMS a fost conceput special pentru a veni în sprijinul companiilor mici si mijlocii care își doresc un mai bun management al propriilor depozite. Un avantaj de bază al implementării acestui sistem informatic avansat, reiese prin faptul că oferă posibilitatea procesării unui număr mare de comenzi, chiar și în cele mai aglomerate perioade ale anului. Acesta îmbunătățește operațiunile de picking și procesează rapid comenzile, ceea ce înseamnă timpi de așteptare mult mai mici pentru clienți.

WMS asigură automatizări de ultimă generație

Warehouse Management System de la Smart.ID sau mai simplu spus WMS, este un sistem ce integrează tehnologii avansate, care asigură o automatizare completă a proceselor ce au loc în cadrul depozitelor. Mai mult decât atât, sistemul oferă simultan și  vizibilitate asupra stocurilor în timp real, aspect ce permite întotdeauna o reaprovizionare corecta.

Economisirea unor bugete

Probabil că nu mai vine ca o noutate pentru nimeni faptul că avantajele fundamentale ale tehnologiei moderne sunt reprezentate de eficiență și optimizare de costuri. WMS nu face niciun fel de rabat de la acest lucru, tocmai de aceea, printre avantajele implementării sistemului informatic avansat, se regăsește și faptul că poate asigura o mai bună optimizare a bugetelor. Cum este posibil acest lucru? Foarte simplu! Prin procesarea rapida a comenzilor, prin scalabilitate, vizibilitate mai bună asupra activităților, dar și posibilitatea de a analiza date într-un mod mult mai practic.

Integrare perfectă cu magazinele de retail

Smart ID WMS este un sistem performant conceput special pentru a veni în sprijinul producătorilor și muncitorilor din depozite, astfel că acesta se poate integra perfect în activitățile magazinelor din sfera retail. În mod tradițional, produsele sunt pregătite și livrate în magazine pentru revânzare. WMS însă ajută producătorii și depozitele să pregătească comenzile și să le distribuie cu ajutorul soluțiilor de ridicare produse din magazin. Cu alte cuvinte, o soluție practică atât pentru magazinele din retail cât și pentru cumpărători.

Facebook Comments