Cum alegi un cort potrivit pentru orice aventură autentică în natură?

by Andreea Radu

În ciuda faptului că sezonul rece nu pare a fi unul ideal pentru a călători, pentru multe persoane, capriciile toamnei nu par să îi descurajeze din a descoperi frumusețile naturii. Pentru iubitorii de frumos, natura creează un cadru ideal pentru relaxare și deconectare de la orice factor de stres, acesta fiind motivul pentru care câteva zile libere petrecute în natură, reprezintă un remediu excelent pentru oboseală și stres. Pentru cei care doresc să se bucure din plin de sălbăticia naturii, o aventură cu cortul este în mod cert o modalitate prin care natura poate fi descoperită într-un mod complet diferit. Pentru o experiență de camping unică, este necesara investiția într-un cort de calitate, care să reziste cu brio în condiții de mediu mai puțin favorabile.

Alegerea unui cort potrivit trebuie privit ca un întreg proces având în vedere că la mijloc este vorba despre o serie de detalii ce trebuie avute în vedere înainte de a face achiziția. Faptul că pe piață există la ora actuală o varietate largă de corturi, este un aspect ce îngreunează și mai mult alegerea pe care o ai de făcut. În cele ce urmează, am pregătit pentru tine câteva detalii de care să ții cont pentru a alege un model de cort adaptat pe deplin nevoilor tale.

Calitatea unui cort, criteriul de selecție principal

În procesul de selecție al unui cort, este indicat să ai în vedere calitatea materialelor din care este construit, mai presus de orice. Un cort bun trebuie să reziste cu brio și în condiții meteo mai puțin favorabile, de aceea este important ca materialele din care este construit să fie unele de calitate. Deși acestea sunt construite dintr-un nailon care permite aerului să circule, este esențial sa nu cedeze la cea mai mică zgârietură. Același lucru se aplică și în cazul cadrului care trebuie să fie constituit din materiale de calitate, nu foarte grele (pentru că îl fac mai dificil de transportat).

Dimensiunea ideală a unui cort

Pentru a determina dimensiunea ideală a unui cort, este necesar că mai înainte să ai în vedere numărul de persoane care vor sta în interior. Nu există o mărime ideală, însă din punct de vedere financiar, este de prisos să investești într-un cort imens dacă vei sta doar tu în el. La acest capitol nu poate fi vorba despre alegeri greșite, limita finală fiind desigur bugetul tău. Ține însă cu strictețe cont de numărul de persoane care va sta în cort, detaliu ce își va ușura destul de mult alegerile în ceea ce privește dimensiunea.

Culoarea unui cort

În general culorile sunt privite doar din punct de vedere estetic, însă în cazul corturilor, acestea au o oarecare relevanță. Mai exact, dacă materialul are o culoare deschisă, va permite lumii să pătrundă în interior într-o cantitate mai mare. Acest lucru poate fi deranjant pentru ochi în zilele însorite, însă poate fi ideal în cele ploioase, când vremea este în general mohorâtă. De aceea este indicat să îți îndrepți atenția înspre o culoare cât mai neutră, fiind considerate mult mai echilibrate.

 

Facebook Comments