Din ce cauze apare bărbia dublă

by Cristian Dobre

Există multe cauze ale bărbiei duble, iar multe nu au legătură cu greutatea corporală, cum ar fi problemele cu tiroida sau menopauza.

Excesul ponderal nu este singura cauză a bărbiei duble, aşa cum am fi tentaţi să credem. Această problemă inestetică poate fi cauzată de o sumedenie de factori, cum ar fi vârsta înaintată sau moştenirea genetică, dar şi de anumite afecţiuni sau de timpul excesiv petrecut cu ochii în telefon. 

Află mai jos care sunt posibilele cauze ale bărbiei duble şi cum poţi scăpa de ea!

Din ce cauze apare bărbia dublă

Există multe cauze ale bărbiei duble, iar multe nu au legătură cu greutatea corporală. Alte cauze ale guşei proeminente pot fi moştenirea genetică, postura incorectă, sedentarismul, îmbătrânirea sau diverse afecţiuni medicale. Iată mai jos care sunt posibilele cauze ale bărbiei duble:
  • Timpul îndelungat petrecut cu capul în jos – acest lucru este valabil în special pentru cei care obişnuiesc să petreacă ore întregi cu telefonul sau tableta în mână, cu privirea în jos, ceea ce poate duce la creşterea în volum a guşei, precum şi a lăsării pielii din zona gâtului
  • Afecţiuni medicale – tiroida leneşă (hipotiroidia), boala Cushing, bolile renale, inflamaţii la nivelul sinusurilor etc.
  • Creşterea excesivă în greutate şi sedentarismul
  • Vârsta înaintată – odată cu instalarea menopauzei, femeile pierd din cantitatea de colagen, proteina care are rolul de a menţine elasticitatea pielii, astfel încât pielea devine mai lăsată şi mai ridată, cu precădere la nivelul gâtului
  • Moştenirea genetică – bărbia dublă ar putea fi şi o trăsătură moştenită de la unul dintre părinţi

Cum poţi scăpa de bărbia dublă

Pentru a elimina bărbia dublă, nu este obligatoriu să apelezi la bisturiu. Iată câteva trucuri care te pot ajuta:

  • Redu timpul petrecut pe telefon, corectează-ţi postura corporală şi încearcă să faci zilnic 30 de minute de mişcare.
  • Mergi la medic dacă ai şi alte simptome care te îngrijorează – tratând cauza, tratezi şi efectul!
  • Încearcă să slăbeşti şi să faci regulat exerciţii pentru musculatura feţei şi a gâtului – chiar şi mestecatul gumei este un exerciţiu!
  • Foloseşte creme hidratante – şi zona gâtului are nevoie de „terapie”, nu doar faţa!

Dacă nimic din cele de mai sus nu oferă rezultate, apelează la un specialist în estetică – tratamente nonchirurgicale, minim invazive, precum criolipoliza, radiofrecvenţa, mezoterapia şi lipoliza laser, ajută la eliminarea grăsimii din jurul gâtului şi la întinderea pielii.

Sursa: csid.ro

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate