Este perioada în care gospodinele pregătesc bunătățile pentru iarnă și le depozitează pe rafturile din cămară. Și pentru că sucul de roșii, dar nici bulionul nu lipsesc niciodată din preparatele pentru iarnă, mai jos îți spunem câteva rețete de încercat acasă pentru cel mai bun suc de roșii.
Nemaipoenit de gustos și aromat, sucul de roșii este perfect pentru a adăuga un plus de savoare preparatelor pe care le gătești acasă. Și pentru că acum este sezonul roșiilor românești bine coapte, este momentul perfect să pregătești câteva borcane cu suc de roșii. Învață și cum să faci acasă cel mai bun bulion de roșii.
Rețete pentru suc de roșii
Ingrediente 4 kg de roșii bine coapte; Busuioc verde sau mentă; Sare și piper după gust.
Mod de preparare
Roșiile se fierb bine într-un litru de apă cu 2 lingurițe de sare pentru aproximativ 30 de minute. După ce au fiert, se lasă să se răcească, se decojesc și se mixează miezul lor într-un blender. Când s-a format sucul de roșii, după ce se răcește, se adaugă deasupra câteva frunze de busuioc sau mentă, se asesonează cu sare și piper după gust și se pune în borcane curate și sterilizate. Borcanele se închid cu capace și se păstrează în cămară sau într-un loc întunecat și răcoros.
Suc de roșii pregătit în casă fără conservanți
Ingrediente: 4-5 kg de roșii copate; 2 linguri de sare; O lingură de zahăr.
Mod de preparare
Roșiile se spală bine, se înlătură partea verde, după care se trec prin mașina de tocat, pentru a se face suc. Sucul obținut se pune la fiert într-un vas încăpător și se lasă totul la fiert până când compoziția ajunge la consistența dorită. De fiecare dată când se formează spumă deasupra, aceasta trebuie îndepărtată cu o spatulă. Când sucul a fiert suficient, se adaugă deasupra sarea și zahărul. Se lasă să se răcească și se mută în sticle sau borcane sterilizate, după care se depozitează în cămară.