Roșiile sunt bogate în apă și fibre, ceea ce înseamnă că te satură destul de repede, deși au foarte puține calorii: doar 18/100 g. Crude sau gătite, aceste fructe zemoase sunt excelente nu doar pentru slăbit, ci și pentru sănătate.
Dieta bazată pe roșii înseamnă, după cum îți imaginezi, să incluzi roșiile în meniul zilnic, sub diverse forme. Pe lângă faptul că este ușor de urmat, acest regim de slăbit este și foarte benefic. Dacă nu știai, află că face furori în Japonia. Iată de ce: profesorul Teruo Kawada și echipa lui de cercetători de la Universitatea Kyoto au descoperit că roșia conține o substanță (13-oxo-ODA) despre care se crede că activează genele care stimulează corpul să ardă mai multe grăsimi.
Dacă e adevărat, asta ar cam schimba modul în care privim dietele și slăbitul, nu-i așa? Modalitatea cea mai bună de a scăpa de 5 kg pe lună (sau chiar mai mult, în funcție de greutatea ta și de metabolism) este să mănânci roșii la aproape toate mesele, cel puțin un kilogram pe zi.
Dacă ai roșii, e ușor să încropești o masă de dimineață: două roșii tăiate felii și asezonate cu puțin ulei de măsline și sare, o felie de pâine integrală și 2-3 felii de șuncă sau un ou fiert. Dacă ești adepta sucurilor, un pahar cu suc de roșii este tot ce-ți trebuie – senzația de sațietate se va instala foarte repede.
Vivat supa de roșii – cea mai simplă modalitate de a consuma multe roșii într-o zi, dar și de a-ți reduce foamea. Savureaz-o rece ca să te răcorești! Pieptul de pui la grătar va fi și mai gustos dacă îi adaugi celebrul sos de roșii al italienilor (roșii, ardei verde, ceapă, plante aromatice, sare și piper după gust).
Sau, alături de friptura de curcan, prepară-ți o salată mare din roșii, castraveți, salată verde și ce alte legume de sezon preferi.
Nu uita! Mănâncă roșiile combinate cu puțină grăsime, de pildă ulei de măsline sau avocado, căci așa organismul va absorbi de zece ori mai mult licopen.
Ceva ușor, ca să nu-ți îngreunezi digestia peste noapte: roșii umplute cu cremă de brânză sau cu legume la cuptor, asezonate cu puțin ulei de măsline și 1-2 feliuțe de pâine prăjită integrală. O altă idee: salată de roșii, castraveți, ardei, un ou fiert tăiat cuburi și câteva bucățele de mozzarella.
Dacă ți se face foame între mese, mănâncă o roșie sau bea un pahar cu suc proaspăt de roșii, preparat de acasă.
Sursa: sanatate.bzi.ro