Ciupercile, consumate de doua ori pe saptamana, previn problemele de memorie, mai cu seama dupa varsta de 60 de ani, arata un studiu realizat in Singapore.
In cadrul experimentelor realizate pe mai mult de 600 de subiecti cu varste peste 60 de ani, monitorizati timp de sase ani, s-a demonstrat ca, cu cat mai multe ciuperci mancau subiectii, cu atat mai bine se descurcau la testele de memorie si limbaj, relateaza ziare.com, care citeaa BBC.
Efectele apar dupa cel putin doua portii mancate saptamanal, adica macar 300 de grame. Ingredientul secret este un antioxidant care are un efect protector la nivelul creierului, ergotioneina, un aminoacid natural pe care organismul nostru nu poate sa-l produca.
Nu s-a demonstrat ca ciupercile pot preveni problemele majore, asa cum e dementa, dar fac ca oamenii sa fie mai putin uituci, sa „aiba vorbele la ei”, sa nu aiba probleme de atentie sau concentrare si sa nu mai uite unde-si pun lucrurile.
In plus, ciupercile contin si alti nutrienti importanti si minerale ca Vitamina D, seleniu si nu numai, care protejeaza neuronii, se mai arata in studiul aparut in Journal of Alzheimer’s Disease.
Sursa: sanatate.bzi.ro