INGREDIENTE
- 8 ardei grasi
- 800 g carne tocata, amestec de porc si vita
- 2 cepe
- 80 g orez spalat
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 lingurita paprika dulce
- 1 ou (optional)
- 2 rosii feliate
- 200 ml sos de rosii
- 3 linguri ulei de masline
- 500 ml apa fierbinte
- sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE
Pregateste mai intai ardeii, ca sa mearga totul mai repede. Scoate cotoarele si curata-i bine de seminte si nervuri.
Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa tocata marunt si las-o la calit pana se inmoaie. Adauga apoi orezul si lasa-l pe foc 2-3 minute. Rastoarna ceapa si orezul peste carne, condimenteaza cu sare si piper, paprika dulce si verdeata proaspata tocata marunt. Optional, poti adauga in compozitie si un ou, daca vrei sa fie mai bine legata. Omogenizeaza bine compozitia.
Umple apoi ardeii si pune-le cate un capacel dintr-o felie de rosie. Asaza ardeii intr-un vas incapator care va merge la cuptor, toarna deasupra sosul de rosii si completeaza cu apa fierbinte. Condimenteaza din nou cu sare si piper si pune ardeii in cuptorul incalzit la 180 de grade C, pentru o ora – o ora si jumatate. Cand sunt gata, presara deasupra verdeata proaspata si serveste-i cu smantana sau iaurt gras.
Sursa: bucataras.ro