Cum să pregătești cele mai gustoase chipsuri de banane

by Dana B.

Inlocuieste chipsurile din comert cu chipsuri de casa… din banane!  Desi par a fi tocmai bune de rontait la birou, chipsurile din banane pe care le gasim pe rafturile supermarketurilor nu sunt deloc ceea ce par – o gustare mai sanatoasa si cu mai putin zahar.  Dimpotriva. Multe dintre aceste produse sunt “imbunatatite” cu arome artificiale, au zahar adaugat, iar unele chiar sunt prajite.

Asa ca de ce sa le mancam, cand putem sa ne pregatim chiar noi niste chipsuri de casa din banane, cu adevarat sanatoase? Chipsurile din banane sunt alternativa buna pentru momentele cind vrei sa rontai ceva.Sunt 100% naturale si te protejeaza de aditivii alimentari nedoriti. Iata o reteta foarte simpla, trebuie doar sa ai suficienta rabdare pana cand bananele se deshidrateaza!

Avem nevoie de 3-4 banane coapte si 1-2 lamai. Stoarce lamaile si pune sucul intr-un bol, in care vei inmuia rondelele de banane, ca sa nu oxideze si sa se inegreasca. Taie bananele in feliute subtiri si pune-le in bolul cu sucul de lamaie, asigurandu-te ca le acoperi in totalitate. Sucul de lamaie nu doar ca le va tine albe si frumoase, dar va adauga si savoare. Dupa 1-2 minute, scoate rondelele de banane pe un platou acoperit cu un servetel si lasa-le sa se scurga putin. Asaza-le pe tava speciala a deshidratorului, lasand suficient spatiu intre ele, pentru ca aerul sa circule. Usuca-le 8-12 ore la 135 de grade. Daca le pui in pungute, asigura-te ca s-au racit bine inainte.

Truc: poti usca bananele si in cuptor daca nu ai un deshidrator. Asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le in jur de 2 ore la o temperatura mai mare, pana cand se deshidrateaza suficient.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments