În prezenţa domnilor Iustin Cionca, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, și a lui Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, s-au semnat astăzi la Consiliul Județean Arad două contracte de finanțare pentru modernizarea drumului Arad-Pâncota, reabilitarea DJ 792 C (Buteni – Pâncota) şi modernizarea drumului de la Sânpetru German până la limita cu județul Timiș.
Proiectele sunt finanțate din Programul Operațional Regional 2014 – 2020, cu o valoare de peste 33 milioane de euro.
„La nivelul Consiliului Judeţean Arad, am accesat finanţări de peste 300 de milioane de euro, începând cu momentul proiectelor de preaderare, fiind unul dintre cele mai eficiente consilii judeţene din România în privinţa absorbţiei fondurilor europene.
Semnarea contractelor de astăzi este rezultatul modului în care ne urmărim priorităţile, a colaborării dintre conducerea Consiliului Judeţean Arad şi aparatul tehnic şi, nu în ultimul rând, cu Agenţia de Dezvoltare V Vest, căreia îi mulţumim pentru informaţii şi consultanţă şi pentru faptul că reprezintă unul dintre instrumentele de bază pentru dezvoltarea vestului României.
Modernizarea drumului Arad –Pâncota și reabilitarea drumului Buteni – Șilindia – Târnova – Pâncota, in valoare estimată de 30 de milioane de euro, urmărește asigurarea accesului facil spre obiective turistice din județul Arad şi creșterea siguranței în trafic și reducerea timpului de deplasare.
Al doilea proiect este modernizare drumului Sânpetru German – limită jud. Timiș in valoare estimată de 3.300.000 euro. Proiectul vizează asigurarea legăturii rutiere cu județul Timiș, care va depune un proiect complementar de modernizare a drumului județean până în localitatea Gelu”, a declarat dl. Iustin Cionca.
Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest a felicitat echipa Consililui Judeţean Arad pentru munca depusă. „Mulţumesc şi felicit echipa Consiliului Judeţean Arad pentru efortul depus. În spate este o muncă de mare acurateţe, ceea ce ne ajută să avansăm foarte repede. Cu cât proiectul este mai detaliat în faza de pregătire, cu atât e mai uşor în faza de implementare. Subliniez faptul că proiectele reprezintă o modernizare a drumurilor, adică se va interveni în zona de fundaţie, nu doar un covor asfaltic, ceea ce înseamnă o durată mai mare de «viaţă» a drumului”, a afirmat dl. Sorin Maxim.
„În acest mandat, 2016-2020, ne-am fixat ca obiectiv reabilitarea a cel puţin 300 de kilometri de drumuri judeţene, din totalul de 1200. Ţinând cont de faptul că dacă ne-am baza pe sumele alocate din bugetul de stat, am reuşi să asfaltăm aproximativ 5 km, anual, strategia noastră s-a axat pe atragerea de fonduri din alte surse. Iar cel mai important instrument de lucru pentru realizarea a ceea ce ne-am propus îl reprezintă fondurile europene. Am creionat o strategie iar astăzi facem un prim-pas important. Instituţia noastră dispune de o echipă de specialişti căreia îi mulţumesc că s-a implicat şi se implică în identificarea surselor de finanţare în accesarea şi gestionarea proiectelor”, a subliniat dl. Sergiu Bîlcea.