MIROASE A PROMOVARE! UTA A ÎNVINS BAIA MARE ŞI E PE PRIMUL LOC

by Sorin Haut

UTA a făcut azi încă un pas spre promovarea în Liga 1, impunându-se cu 2-1 pe teren propriu cu FCM Baia Mare, meci contând pentru prima etapă a returului play-off-ului din B2. Prima parte a meciului de pe “Motorul” a fost destul de echilibrată, cu puţine faze de poartă, dar cu destule intrări dure, centralul piteştean acordând cinci galbene în primele 45 de minute. Totuşi, UTA şi-a creat o situaţie imensă de gol, în minutul 21, atunci când Curtuiuş nu a putut înscrie din doar trei metri, după o centrare perfectă a lui Burlă, mingea sărind norocos pentru oaspeţi dintr-un smoc de iarbă. Acelaşi Curtuiuş a fost aproape de gol peste trei minute, mingea trimisă cu capul de atacantul arădean fiind respinsă cu greu de Bota. Singura ocazie a băimărenilor s-a consemnat în minutul 42, Sârbu şutând puţin alături de la marginea careului. S-a terminat 0-0, după o primă repriză confuză, în care alb-roşii nu au construit suficient pentru a intra în avantaj. Oaspeţii au început mai bine mitanul secund, iar în minutul 50 au ratat o şansă rarisimă, Codoban, scăpat singur, pasând prea tare pentru Sârbu în loc să finalizeze.
Copil, înger şi demon pentru UTA
Peste doar un minut, UTA a deschis scorul, Copil marcând cu un şut de la 25 de metri, la colţul lung, reuşită la care Bota a avut partea sa de vină. Bucuria arădenilor a fost umbrită în minutul 55 de eliminarea lui Copil, care a văzut al doilea galben pentru o intrare dură la Străuţ. Baia Mare s-a aruncat în atac şi Pop a şutat în minutul 70 în bară, la colţul scurt, iar Balaure, căruia i-a revenit balonul, a tras telefonat pe direcţia lui Miron. Forcingul moroşenilor s-a concretizat în minutul 73, ex-utistul Ignea marcând cu capul, din cinci metri, din centrarea lui Pop. Arena din Aradul Nou avea însă să explodeze de bucurie în minutul 82, în urma unei faze şnur a UTA-ei: Tănase l-a angajat pe dreapta pe Curtuiuş, atacantul arădean a centrat pe şase metri, iar Man a profitat de alunecarea lui Oltean şi a înţepat mingea în plasă, 2-1!
Man a adus victoria pe final
Peste alte două minute, arădenii puteau încheia conturile pe o contră, dar Chindriş a şutat slab de la 12 metri, la o palmă pe lângă poartă. UTA a gestionat bine finalul şi a obţinut o victorie preţioasă, scor 2-1 (Străuţ, eliminat după fluierul final pentru proteste), care coroborată cu rezultatul de la Târgovişte, 1-0 pentru Chindia în faţa Mediaşului, aduce Aradul pe primul loc în play-off, cu doar patru meciuri înainte de finalul luptei pentru promovare! UTA e acum la mâna ei iar sâmbătă toate drumurile duc la Mediaş, acolo unde de la ora 11 e programat derby-ul cu Gaz Metan.

Formaţii:
UTA: Miron – Polgar, Manea, Botiș, Burlă – Copil, Chindriș, Tănase, Hlistei (46 Rus) – Man (89 Vlad), Curtuiuș (87 Roman).
FC Baia Mare: Bota – Străuţ, Fl.Ilie, Oltean, Bușu – Ignea (75 Daminuţă), Codoban (68 Codin) – Vasilache, Sârbu, Balaure – Duruş (58 Pop).

Liga a II-a, seria 2 – play-off
UTA – FCM Baia Mare 2-1
Chindia – Gaz Metan 1-0
FC Braşov – CS Mioveni, joi, ora 19

Clasament
1.UTA Arad 6 3 3 0 11-7 32
2.Chindia 6 3 2 1 10-6 31
3.Gaz Metan 6 3 1 2 10-8 31
4.CS Mioveni 5 2 1 2 8-8 24
5.FC Braşov 5 1 0 4 9-15 22
6.Baia Mare* 6 1 1 4 9-13 17
*penalizată cu 4 puncte de Comisia de Disciplină a FRF.

Facebook Comments