INGREDIENTE
1 varza alba dulce
1 ceapa rosie
2 morcovi
1 patrunjel
1 telina
3-4 rosii
1 ardei
1/2 lingurita sos de hrean
100 ml bulion
sare
piper
cimbru
frunze de patrunjel
MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza -de post:
Se taie ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina si rosiile in cubulete.
Se incinge uleiul de masline ,intr-o oala de 5 l.
Cand s-a incins ,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa la calit,cand este aurie,se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba la foc mediu.
Dupa 10 minute,se adauga restul de apa ,ca. 2,5 l.
Cand fierbe se adauga morcovii,rosiile,telina,patrunjelul.
Se lasa sa fiarba ,la foc mediu,circa 15 minute.
Apoi se adauga sarea,piperul si cimbrul.
Se adauga si ardeiul si varza taiata cat mai subtire.
Se adauga sosul de hrean si bulionul si se lasa inca 30 de minute sa fiarba la foc mic.
Se probeaza daca sunt condimentele suficiente.
Se adauga la sfarsit ,cand este gata frunze de patrunjel de decor.
Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro