De-a lungul timpului, multe cercetari din domeniul medicinei au spus despre colesterolul care se afla in galbenusul oului ca este nesanatos pentru organismul uman.
Acest lucru pare sa fie infirmat de noile studii, care spun despre colesterolul natural pe care organismul uman il produce ca scade, in mod natural, atunci cand introducem in organism colesterol din alimente, noteaza Why Dont You Try This.
In plus, colesterolul are un impact foarte mare asupra capacitatii organismului de a produce testosteron, estrogen si cortizol. Un studiu recent efectuat de Authority Nutrition, in care subiectii au consumat intre unu si trei oua intregi pe zi, a constatat ca, pentru 70% dintre participanti, acest fapt nu a avut niciun efect negativ asupra colesterolului produs de organism. Pentru celelalte 30 de procente, s-a constatat o modificare a LDL (colesterolului rau).
Singurii care pot fi afectati de consumul zilnic de oua sunt diabeticii, in cazul carora creste riscul contractarii bolilor de inima. Avantajele consumului regulat de oua sunt multiple, avand impact pozitiv asupra starii generale de sanatate a omului.
Oul furnizeaza proteine de cea mai buna calitate, continand un nutrient mai putin cunoscut numit colina, esential pentru functionarea normala a creierului. Dupa cum noteaza raportul citat mai sus, 90% din populatia globului are o alimentatie deficitara in colina, insa in oua aceasta se gaseste din belsug.
In plus, in ou se gasesc si alti nutrienti vitali pentru buna functionare a organismului: vitamine, calciu, acizi grasi, omega -3, avand beneficii extraordinare pentru sanatatea oaselor, unghiilor, parului.
Unul sau doua oua pe zi, in general, sunt necesare pentru a beneficia de toti nutrientii enumerati mai sus.
Sursa: fiisanatos.info