CELE MAI TOXICE COMBINATII DE ALIMENTE CARE ITI DAU ORGANISMUL PESTE CAP

by Cosmin Mihuta

Unele alimente și băuturi merg perfect împreună, în timp ce altele îți dau peste cap organismul. Vezi ce produse nu ar trebui să combini niciodată.

Lapte și ceai

Ceaiul negru este bogat în antioxidanți care scad inflamația și reduc riscul apariției bolilor cronice, inclusive a celor cardiovasculare și a diabetului. Dacă îl amesteci cu lapte, îi anulezi proprietățile benefice, potrivit specialiștilor citați de eatclean.com. Laptele previne absorbția antioxidanților, astfel că degeaba bei ceaiul negru. Dacă sperai că beneficiezi de o doză de calciu, te înșeli! Cafeina din ceai scade absorbția acestui mineral sănătos. Când vrei să dai un gust special ceaiului tău, stoarce o lămâie, pentru că va crește cantitatea de antioxidanți absorbită de organism.

Pâine albă și gem

Poate ți se pare cea mai bună idee pentru micul dejun, dar combinația de pâine alba și gem nu este deloc sănătoasă. Când o mănânci, nivelul de zahăr din sânge crește rapid, iar corpul tău trebuie să lucreze din greu pentru a-l aduce la nivel normal, secretând insulin. Glicemia ta scade, în cele din urmă, însă același lucru se întâmplă și cu energia și starea ta de spirit. Te simți obosită și te enervezi foarte repede.

„Pe termen lung, acest process poate epuiza pancreasul și poate crea rezistență la insulin și diabet”, susține nutriționistul Liz Weinandy. Înlocuiește pâinea alba cu una din cereal integrale, care încetinește digestia și previne creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Salată și sosuri degresate

Când vrei să eviți grăsimile din salată și folosești un sos degresat, reduci absorbția nutrienților. Alege uleiul de măsline și un strop de zeamă de lămâie, atunci când vrei să mănânci o salată delicioasă.

Alcool și cofeină

Nu amesteca niciodată alcool cu băuturi care conțin cofeină. Energia pe care ți-o dă cofeina poate masca intoxicația cu alcool, astfel că nu îți dai seama cât ești de amețită și poți bea mai mult decât ai nevoie. Același lucru se întâmplă și dacă amesteci votcă cu energizante. În plus, un studiu al cercetătorilor americani a arătat că persoanele care combină cofeina cu alcoolul au un risc mai mare de a fi implicați în accidente.

Linte și vin roșu

Vinul roșu conține taninuri, iar când este amestecat cu legume precum soia sau linte, bogate în fier, reduce capacitatea organismului de a absorbi acest mineral. Nu amesteca niciodată cele două produse și vei beneficia de proprietățile lintei, una dintre cele mai bune surse de proteine de origine vegetală.

Burger și bere

Ambele produse sunt procesate de ficat, iar organismul tău va începe cu alcool, pentru că îl consider toxină. În aceste condiții, grăsimea rămâne în sânge mai mult timp și ajunge să fie depozitată în țesut gras. În plus, după această combinație, digestia se face mai încet și te simți balonată.

Sursa: unica.ro

Facebook Comments