SOLISTUL TRUPEI VUNK VA CANTA PENTRU PRIMA DATA IN LIMBA FRANCEZA

by Andreea Radu

Cornel Ilie, liderul trupei Vunk, va cânta pentru prima dată în limba franceză, marți, la „Frenchmania”, eveniment organizat de Institutul Francez din România în parteneriat cu TV5 Monde, pentru a „îmbina melomania și francofonia”, informează un comunicat transmis AGERPRES.

„Pentru prima dată voi cânta în limba franceză, în cadrul Frenchmania, împreună cu Keo, Bodo, Dorian Popa și Teo. Este o provocare, pentru că limba franceză este foarte melodioasă și are o sensibilitate deosebită, așa că am ceva emoții să o pot cânta corespunzător”, mărturisește Cornel Ilie în comunicatul citat.

Piesa trupei Vunk „Numai la doi”, adaptată pentru limba franceză, și alte două cântece care aparțin lui Patrick Bruel și Veronique Sanson vor fi interpretate de Cornel Ilie la această sărbătoare a muzicii și limbii franceze.

„‘Numai la doi’ este cea mai grea dintre cele trei piese pe care le cânt, pentru că textul în franceză nu este scris special pentru cântec, ci este o adaptare. Așa că, ritmic, ca frazare a versurilor, trebuie să o abordez cu totul altfel. Practic, este un cântec nou”, explică liderul trupei Vunk.

Cornel Ilie își amintește o călătorie în Franța, în timpul copilăriei sale.

„La începutul anilor ’90 am fost în Franța într-un fel de tabără de creație și am stat în gazdă la o familie de francezi. Însă eu învățasem la școală doar engleza și germana. Este o limbă destul de intuitivă, poți să o înțelegi, dar mi-era ciudă că nu o puteam vorbi. La întoarcere mi-am luat meditator și am făcut câteva luni de franceză. De-atunci însă n-am mai vorbit-o”, mai spune Cornel Ilie.

Fanii Vunk sunt așteptați pe 16 decembrie, de la ora 21,00, la Hard Rock Café, la concertul „Hituri și Mituri”. Biletele pentru show sunt disponibile în rețeaua iabilet.ro.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate