DREPT LA REPLICA DIN PARTEA CONSILIULUI JUDETEAN ARAD

by Andreea Radu

Având în vedere articolul scris de către domneavoastră și publicat pe portalul www.livearad.ro cu numele de „CJA STA PE UN BUTOI CU PULBERE: NEREGULI GRAVE LA UN PROIECT EUROPEAN. SE INCEARCA ACOPERIREA ILEGALITATILOR”, vă transmitem poziția oficială a Consiliului Județean Arad și a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor județul Arad, cu privire la situația menționată în articol.
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor județul Arad nu face plăți de lucrări, nu semnează lucrări și nu atrage fonduri europene. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor județul Arad nu are pubele în gestiune, acestea fiind în totalitate ale Consiliului Județean Arad. Aceste pubele au fost depozitate de către Consiliul Județean Arad, pe baza unor contracte de depozit, în 49 de locații din județul Arad (Unități Administrativ Teritoriale – Primării, la Aeroportul Arad, la Compania de Apă Arad și la CET).
Totodată, vă transmitem că vehiculele achiziționate prin proiectul la care se face referire nu sunt în gestiunea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor județul Arad, acestea fiind bunuri ale județului Arad, reprezentat de Consiliul Județean Arad. În prezent, aceste mașini sunt depozitate sub pază la Compania de Apă Arad.
În același timp, vă punem în vedere că ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor are în gestiune doar câteva calculatoare și două autovehicule marca Dacia, folosite de către personalul asociației.
Vă mai transmitem că ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor nu are niciun fel de contract semnat, cu personae sau instituții, cu privire la derularea proiectului. Singurele contracte ale ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor sunt cele pentru utilități/cheltuieli curente (energie electrică, telefonie mobilă, internet etc.)
În ceea ce privește afirmația dumneavoastră cu privire la un audit extern, vă informăm că noua conducere, reprezentată de către domnul Cosmin-Nicolae Pereteatcu – în calitate de director executiv, nu a solicitat demararea unui audit extern, pentru că, la ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor, se face un astfel de audit extern la începutul fiecărui an, după ce se face bilanțul asociației, fiind vorba despre bani publici.
Drept urmare, domnul Adrian Țolea, în calitate de președinte interimar al Consiliului Județean Arad, nu a respins niciun audit, nici intern, nici extern, neavând nicio legătură cu insinuările făcute de dumneavoastră în mod tendentious.
Totodată, vă evidențiem faptul că domnul director executiv Pereteatcu a solicitat Curții de Conturi un control asupra activității asociației, în urma preluării funcției. Solicitarea domnului director executiv a fost respinsă de către Curtea de Conturi cu mențiunea că (cităm exact) „Entitatea pe care o reprezentați a constituit obiectul controlului nostru în perioada 08.01-27.02.2015, constatările fiind consemnate în Raportul de control. În acest context, acțiuni de control vizând Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor se vor desfășura în perioada viitoare, în conformitate cu Porgramul de activitate aprobat de către Plenul Curții de Conturi a României și în limita competențelor instituției noastre”.
Vă transmitem, totodată, și faptul că o adresă transmisă de către Ministerul Mediului și Pădurilor către Consiliul Județean Arad spune că (cităm exact) „Vă informăm asupra faptului că, în urma cercetărilor efectuate de către Departamentul pentru Lupta Antifraudă în cazul contractului nr. 11350/29/07/2011, nu au fost costatate elemente care să conducă la declanșarea unei acțiuni de control, în sensul dispozițiilor art. 8 lit.b din Legea nr. 61/2011, dosarul fiind clasat. Având în vedere cele anterior menționate, vă comunicăm că AM POS Mediu a încetat aplicarea prevederilor art. 8 lit. m) din Ordonanța Guvernului nr. 64/2009, privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale și utilizarea acestora prin obiectivul de convergență, pentru contractual cu nr. 11350/29/07/2011”.
În concluzie, nu există niciun fel de situație gravă în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor, nici în ceea ce privește fondurile europene, dar nici în altă privință, iar rapoartele vorbesc de la sine atunci când evidențiază faptul că nu au fost găsite nereguli în cadrul asociației.
Astfel, în baza Deciziei nr. 114/14.10.2002 privind dreptul la replica și rectificare, al cărei text a fost publicat în Monitorul Oficial cu nr. 773/24.10.2002, vă solicităm să publicați exact și în totalitate documentul transmis de noi către redacția dumneavoastră.

30.10.2015 Consiliul Județean Arad – Cabinet Președinte

Facebook Comments