POLITIA DESFASOARA, INCEPAND DE LUNI, „SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII“

by Andreea Radu

În perioada 28 septembrie — 2 octombrie a.c., Poliția Română desfășoară ‘Săptămâna Prevenirii Criminalității’. Anul acesta, în cadrul activităților vor fi implicate și inspectoratele școlare județene, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, direcțiile Județene pentru sport și tineret, O.N.G. — uri, fundații și Instituția Prefectului.

Ziua de 28 septembrie, dedicată prevenirii infracțiunilor împotriva minorilor. Astfel, polițiștii vor desfășura activități în școli, vor distribui materiale preventive, vor instala puncte de informare la biblioteci județene.

La data de 29 septembrie, zi dedicată prevenirii delincvenței juvenile, polițiștii vor merge în școli, în centrele de plasament sau în parcuri.

Ziua de 30 septembrie va fi dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Ziua de 1 octombrie va fi rezervată prevenirii criminalității organizate.

2 octombrie — ziua dedicată siguranței rutiere

Elevii de la școlile și liceele din Pecica, județul Arad, împreună cu tinerii și copiii de la Palatul Copiilor — Clubul Copiilor Pecica, vor forma un lanț uman într-o zonă intens circulată din oraș (DN7 intersectat cu A1) și vor transmite mesaje preventive participanților la trafic, prin afișe și bannere.

 

 

Facebook Comments