CELE MAI BUNE PANSAMENTE PENTRU STOMAC

by Paula Craciun

Remediile din plante şi legume sunt eficiente împotriva problemelor stomacului. Ele au rezultate pe termen lung, aduc beneficii întregului corp şi nu prezintă efecte secundare. Citeşte în revista “Click! pentru femei” cum să le prepari.

1. Menta, pentru indigestie

Consumul în exces al alimentelor grase sau al mâncărurilor condimentate poate duce la apariţia indigestiei. Termenul medical pentru această neplăcere este dispepsie cronică. Aceasta se manifestă prin: greaţă, balonare, limbă albă şi încărcată. De ajutor în acest caz sunt leacurile pe bază de mentă. Planta conţine uleiuri volatile, taninuri, flavonoizi şi are acţiune antivomitivă, analgezică şi spasmolitică. Pune o lingură de frunze uscate de mentă în 250 ml de apă clocotită şi lasă amestecul la infuzat. Strecoară şi bea două căni pe zi, înainte de mese. Urmează tratamentul până te simţi mai bine.

2. Roiniţa, leac în ulcer

Răspunzătoare de apariţia ulcerului sunt anxietatea, fumatul, consumul de alimente picante, infecţia cu bacteria Helicobacter pylori, precum şi anumite medicamente, cum sunt antiinflamatoarele. Dacă te confrunţi cu această boală, urmează o cură cu ceai de roiniţă. Infuzează o linguriţă de frunze uscate de roiniţă în 250 ml de apă clocotită. După cinci-zece minute, strecoară şi bea o cană de ceai la prânz şi una seara, după mese.

3. Busuiocul înlătură arsurile

Senzaţia de arsură la stomac când stai întinsă, mai ales după ce mănânci, poate fi eliminată cu infuzie de busuioc. O prepari astfel: pune o linguriţă de frunze uscate de busuioc în 250 ml de apă clocotită. Lasă soluţia să stea la infuzat zece minute, după care filtrează şi bea o cană de ceai pe zi, neîndulcit.

4. Muşeţelul ameliorează gastrita

Senzaţia de arsură şi disconfort în piept, greaţa, spasmele care apar când stomacul este gol, pierderea poftei de mâncare şi scăderea în greutate sunt simptome specifice gastritei.

Ceaiul de muşeţel este un aliat de nădejde al persoanelor care suferă de această afecţiune. Acesta se obţine astfel: peste o lingură de flori uscate de muşeţel toarnă o cană de apă fierbinte. Lasă amestecul deoparte cinci-zece minute, după care filtrează. Bea trei căni de ceai pe zi, înainte de micul dejun, prânz şi cină.

Sursa: click.ro

Facebook Comments