Glutenul a devenit una dintre cele mai evitate substanţe, însă nu toată lumea ar trebui să îl elimine din alimentaţie. Vezi cum îţi dai seama că nu ar trebui să mai consumi gluten.
Glutenul este o proteină care se găseşte în orz, secară şi grâu şi care îţi poate afecta organismul, dacă ai intoleranţă la această substanţă. Dacă orgnismul tău nu suportă glutenul, vei avea probleme digestive, precum gaze, balonare, constipaţie sau diaree după ce îl vei consuma.
Oamenii care nu trebuie să mănânce gluten se confruntă cu Keratosis pilaris, înăsprirea pielii în unele zone, din cauza lipsei de acizi graşi şi vitamina A. Oboseala şi epuizarea ar trebui, de asemenea, să te facă să treci la o dietă fără gluten.
Intoleranţa la gluten este însoţită şi de simptome neurologice, precum pierderea echilibrului, dureri de cap sau ameţeli. Dacă observi că ai degetele, genunchii sau şoldurile umflate, este indicat să mergi la medic.
Cum descoperi intoleranţa la gluten?
Există o metodă foarte simplă de a afla dacă ai intoleranţă la gluten. Pur şi simplu elimină-l din alimentaţie şi vezi dacă sănătatea ta se îmbunătăţeşte. Dacă te simţi mai bine, atunci ar trebui să alegi doar alimentele care nu conţin această proteină. Vizita la medic este obligatorie în cazul în care suspectezi că ai intoleranţă la gluten. El îţi va spune ce trebuie să faci mai departe.
Sursa: unica.ro