Dacă nu vrei să îți expui organismul la substanțe periculoase sau să pornești un incendiu, este indicat să fii atentă la ce încălzești la microunde. Vezi cum poți evita cele mai comune greșeli care îți pun în pericol sănătatea.
Ouă
Dacă încerci să fierbi ouă în cuptorul cu microunde, s-ar putea să îți arzi degetele sau să faci dezastru prin bucătărie, potrivit rd.com. Căldura rapidă a microundelor creează aburi în ouă care nu pot fi evaporați. Când presiunea este foarte mare, explodează.
Carne
Nu este tocmai indicat să decongelezi carnea în cuptorul cu microunde. Marginile bucății de carne încep să se frigă, iar mijlocul rămâne înghețat. Iar dacă cuptorul tău nu învârte carnea, căldura nu se distribuie uniform, iar această situație duce la răspândirea bacteriilor. Cel mai sigur mod de a decongela carnea este să o scoți de seara din congelator și să o gătești a doua zi.
Sursa: unica.ro