Magneziu este un mineral esențial în organism, în menținerea unui sistem imunitar bun, în funcționarea optimă a inimii și pentru oase puternice, dar de unde putem procura noi cele mai bune surse de magneziu?
Magneziu este un mineral esențial în organism, el jucând un rol important în funcționarea nervilor, în menținerea unui sistem imunitar bun, în funcționarea optimă a inimii și pentru oase puternice. Cei cu deficiență de magneziu au deseori spasme musculare, migrene și de aici pot dezvolta și alte boli grave, precum boli cardiovasculare, diabet, osteoporoză sau atac cerebral. Valoarea zilnică de magneziu din organism ar trebui să fie de 400 de mg.
Iată, deci, o listă cu cele mai bune surse de magneziu.
Cele mai bune surse de magneziu – spanacul
Spanacul este excelent ca sursă de magneziu. Poți adăuga spanac în salate, în supe și se poate găti în diverse feluri de mâncare. Bine cunoscutul spanac cu orez este o masă extrem de bogată în fier și magneziu și mai ales că urmează perioada de primăvară, propice spanacului, deci nu trebuie să îl ratezi. 1 cană de spanac gătit conține 157 mg de magneziu.
Cele mai bune surse de magneziu – nuci și semințe de dovleac
Semințele de dovlecel și de dovleac conțin 550 mg de magneziu la 100 de grame. Semințele de susan și nucile braziliene conțin la 100 de grame 63% din doza zilnică de magneziu recomandată. Un amestec de caju și semințe, alune și arahide ar trebui să aducă un bust de energie și putere în fiecare zi. Nu uita să mănânci un pumn de nuci și semințe zilnic, sunt sățioase și foarte bune. Le poți pune chiar și în salate sau dulciurile preparate acasă. O budincă de avocado cu migdale măcinate și cacao este sigur cea mai bună variantă de a-ți începe ziua, mai ales că și cacao este printre alimentele bogate în magneziu.
Cele mai bune surse de magneziu – pește
Cele mai bune soiuri de pește bogate în magneziu sunt macroul, scrumbia și calcanul. Primele două conțin 97 de mg de magneziu la 100 de grame, iar un file de calcan (cam 85 de grame) reprezintă 14 % din doza zilnică de magneziu, la fel și tonul. Oricum, peștele nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră, deci îndrăznește să consumi pește cât mai mult, deoarece toate soiurile conțin magneziu în jur de 8% din doza zilnică recomandată.
Sursa: clickpoftabuna.ro