Durerile în gât ţi-au dat mereu bătăi de cap? Iată cum poţi să le ţii la distanţă sau să le tratezi cât mai natural, atunci când afecţiunile s-au instalat deja.
Amigdalita e o afecţiune ce apare cu predilecţie toamna şi se manifestă prin inflamarea gâtului, însoţită de durere, febră, respiraţie urât mirositoare, nas înfundat şi răceală, secreţie nazală, ganglioni umflaţi, amigdale roşii, dificultăţi la înghiţire, dureri de cap, dureri abdominale. Inflamarea se produce prin pătrunderea pe cale aeriană a unor bacterii (streptococ beta-hemolitic grup A), virusuri, paraziţi, fungi.
Remedii naturiste:
- Alimentaţie naturală în primele luni de viaţă, apoi cure periodice de dezintoxicare a organismului;
- Dietă bogată în lichide, vitamine;
- Citrice: suc, 100 ml zilnic, pe perioade lungi;
- Fructe de pădure: suc, 2-3 linguri, pe o perioadă de 2-3 luni, alternativ (la 2 săptămâni) cu celelalte sucuri;
- Morcov: 100 ml de suc zilnic, alternativ cu celelalte sucuri;
- Gutui: suc sau decoct, cu care se face gargară; decoctul se prepară din coji proaspete de gutui: o lingură de coji mărunţite la 250 ml de apă; se fierbe 10 minute şi cu acest decoct răcit se face gargară timp de 5 minute;
- Gălbenele: infuzie din 30 g flori la 300 ml de apă; se consumă 2 căni pe zi; tinctură – 30 de picături în 20 ml de apă, se face gargară de 2-3 ori pe zi.
Disfagia se manifestă prin durere în gât la înghiţire. Apare din cauza inflamării acute sau cronice a amigdalelor palatine şi e însoţită de febră, rinosinuzită, dureri de cap, pierderea poftei de mâncare.
Remedii naturiste:
- Suc de lămâi: gargară de 3-4 ori pe zi;
- Suc de gutui: gargară de 3-4 ori pe zi;
- Iarbă neagră: decoct din o lingură de plantă la 500 ml de apă, se fierbe 15 minute, se strecoară, se consumă întreaga cantitate fracţionat, pe parcursul unei zile;
- Gălbenele: infuzie din 3 linguri de flori la 300 ml de apă clocotită, se infuzează 5-7 minute, se consumă 2-3 căni pe zi; tinctură: se consumă 30 de picături, de 2 ori pe zi;
- Pătlagină: tinctura se poate obţine din 5 g de frunze în 100 ml de alcool de 45 grade, se macerează 8 ore; se poate face gargară cu 40 de picături de tinctură puse în 100 ml de apă, de 3 ori pe zi;
- Salcie: decoctul se prepară din 4 linguri de coajă la 200 ml apă, se fierbe 15 minute, se strecoară, se consumă câte 1 lingură de 3 ori pe zi sau se face gargară de 3 ori pe zi, cu câte o cană.
Sursa: click.ro