Pentru un sufleu reuşit, esenţial este să nu deschizi uşa cuptorului cât timp acesta se coace. În rest, indiferent de ingrediente, totul ţine de îndemânarea bucătarului.
Ingrediente
2 linguri unt
150 g parmezan ras
60 g brânză rasă
500 g cartofi
1 lingură sare
250 ml lapte
3 albuşuri
5 gălbenuşuri
1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare
Pui jumătate din parmezan în forme de brioșe. Cureți cartofii, îi pui la fiert în apă cu sare și când furculița intră cu ușurință în ei, îi scurgi. Zdrobești cartofii, adaugi unt, lapte, brânza rasă și restul de parmezan. Amesteci gălbenușurile cu pătrunjelul și le adaugi peste cartofi. Dai drumul la cuptor. Bați albușurile spumă tare și le încorporezi
în compoziție. Umpli formele și le dai la cuptor 30-40 de minute.
Sursa: clickpoftabuna.ro