VICTORIE NECONVINGATOARE: UNIV.GOLDIS ICIM – CST ALEXANDRIA 74-70

by Sorin Haut

Înfrângerile cu Târgovişte şi Sfântu Gheorghe apasă greu pe umerii baschetbalistelor de la Univ.Goldiş ICIM. Presiunea ultimelor rezultate şi-a spus cuvântul în această seară, în meciul cu CST Alexandria, în care nu am fost departe să consemnăm o surpriză. Meci câştigat de arădence la limită, chiar cu destule emoţii pe final. Apărarea slabă şi evoluţia neconvingătoare a câtorva jucătoare de bază i-a scos iar peri albi lui Jose Araujo, care a răsuflat uşurat la final. Simmons, Broomfield şi Plouffe au format trioul remarcatelor din tabăra ICIM-ului, în vreme ce Alexandria a răspuns în special prin Stroman şi Arnold, principale marcatoare în formaţia lui Piperea. După un prim sfert controlat destul de clar de “galben-albastre”, scor 24-15, a intervenit un nou blocaj în echipa arădeană, iar la pauza mare era doar 41-34, scor care încă nu îi liniştea pe suporterii prezenţi în Polivalentă.

Reabilitare timidă a arădencelor

Echilibrul s-a păstrat şi în sfertul trei, terminat la egalitate, cu menţiunea că ICIM a fost permanent la conducere, dar nu la o diferenţă care să îi permită să abordeze relaxată finalul de meci. Fără să aibă ce pierde, oaspetele au declanşat asaltul în ultimele cinci minute ale partidei, iar două reuşite de trei puncte la rând, marca Arnold şi Şipoş, le-au adus la doar un coş distanţă de ICIM în minutul 37. Simmons şi colegele sale s-au mobilizat însă mai bine şi au negociat cu atenţie finalul, pentru a evita al treilea eşec la rând pe teren propriu, scor final 74-70 (24-15, 17-19, 16-16, 17-20). Minima diferenţă s-a făcut la recuperări, unde pivoţii Aradului au fost mai activi şi în special la linia “liberelor”, unde teleormănencelor le-a tremurat serios mâna, ratând zece astfel de aruncări!

Alba câştigă surprinzător la Târgovişte

Arădencele au învins, dar nu au convins – cam aşa s-ar putea rezuma pe scurt un meci în care victoria era absolut necesară. Mai ales după succesul surprinzătoar al Alba Iuliei, scor 69-59, la Târgovişte, rezultat care nu avantajează neapărat echipa arădeană, mai ales că echipa din Cetatea Unirii este contracandidata ICIM-ului la locul trei înainte de play-off. Clasamentul Ligii Naţionale redevine din nou destul de strâns: Sepsi rămâne prima, cu doar două înfrângeri în 17 meciuri, Târgovişte şi Alba Iulia au trei eşecuri, însă campioana are un meci mai puţin jucat, iar Aradul rămâne în continuare în afara podiumului, cu patru înfrângeri.

Formaţii şi marcatoare:

Arad: Simmons 26 (4×3), Broomfield 17, Plouffe 11, Engelman 8, Crăciun 5, Brosovszky 5 (1×3), Nagy 2. Au mai jucat: Samburska, Milovanovic.

Alexandria: Stroman 19, Arnold 14 (2×3), Şipoş 11 (3×3), Webb 11 (3×3), Voicu 6, Coffey 6 (1×3), Miteva 2, Chivu 1.

Foto: baschetarad.ro

Facebook Comments