OVIDIU SERBAN: „TREBUIE SA PREVIZIONAM SI SA REGANDIM SPORTUL PENTRU VIITORUL ARADULUI”

by Sorin Haut

Clubul Sportiv Universitatea Aurel Vlaicu Arad a dat în acest an cel mai bun sportiv al Aradului, în persoana lui Marius Petruse, campion mondial la gimnastică aerobică. De asemenea, performanţele atletei Mădălina Florea, multiplă campioană naţională şi medaliată cu bronz balcanic, dar şi evoluţiile bune alte tinerilor judoka, au propulsat clubul condus de Ovidiu Şerban în topul sportului arădean de performanţă. Totuşi, directorul clubului universitar nu este mulţumit, în comparaţie cu ce reuşesc alte cluburi de acest gen din ţară, în colaborarea cu autorităţile locale:

„Mă simt ruşinat că, noi, Aradul, nu putem mai mult!”

Nu aş spune că este un an remarcabil, ba mai mult cred că sunt rezultate slabe vizavi de ceea ce reuşesc alte cluburi universitare din România. De exemplu, clubul din Craiova are un parteneriat public-public cu Primăria, ceea ce este perfect legal, iar cu un buget de 3 milioane de euro poţi să faci performanţă. Nu pot să spun că nu sunt ajutat, dar mă simt puţin ruşinat că noi, Aradul, nu putem mai mult!”, ne-a declarat Ovidiu Şerban. Directorul CSU Aurel Vlaicu se mândeşte cu sportivii şi antrenorii săi, dar pune încă o dată accent pe importanţa sprijinului financiar care ar trebui să vină de pe plan local:

Sportivi şi antrenori de marcă la CSU Arad

Am câţiva sportivi şi antrenori de marcă, dar încercăm să ne ridicăm standardul şi la celelalte secţii. Suntem unul dintre cele mai amărâte cluburi universitare din ţară, iar asta nu datorită managementului pe care îl duc şi datorită căruia sunt lăudat în ţară, inclusiv de Minister. Pentru că din puţinul pe care îl avem, am scos rezultate deosebite. Ca să reprezint şi mai bine Aradul, trebuie să fiu ajutat mai mult, în caz contrar o să duc în cârcă povara asta şi o să încerc să fac performanţă. Dacă îmi luaţi toate punctele obţinute anul acesta, raportat la buget şi la câte secţii avem, veţi vedea că alte cluburi nu au reuşit aşa ceva în ultimul cincinal.”

Lupta pentru acapararea valorilor

Ovidiu Şerban vorbeşte şi despre previziune şi impact la nivel mondial, dar şi despre o strategie de regândire a sportului arădean: „În sport trebuie să previzionăm foarte bine şi asta fac eu de cîţiva ani, despre aerobic se vorbeşte tot mai mult că va fi inclus între sporturile olimpice. De fapt, pe plan mondial nu se mai face diferenţă între sport olimpic şi neolimpic, asta e chestie comunistă. Este important impactul pe care îl are sportul respectiv la nivel mondial. Fiecare oraş se zbate acum să aducă valori, care dau culoare şi fac o imagine extraordinară unei comunităţi. Noi ne cam gonim valorile. Vreau să fac şi alte secţii pentru a salva anumite sporturi de echipă, dar nu pot de unul singur. Trebuie să regândim sportul pentru viitorul acestui oraş, iar dacă nu vom reuşi, rămânem cu rezultatele astea slabe”, încheie în stilu-i deja original Ovidiu Şerban, care încearcă să readucă şi rugby-ul, un sport de echipă cu impact deosebit pe plan mondial, în prim-plan.

 

 

Facebook Comments