INCREDIBIL: BOGHICEVICI SE LAUDA CU SEPREUSUL-LOCALITATE MARTIR, DAR NU A VOTAT LEGEA

by Cosmin Mihuta

Săptămâna trecută, deputatul PDL de Arad Claudia Boghicevici ne anunţa, triumfătoare, că Şepreuşul a devenit localitate-martir a luptei anticomuniste, în urma unui proiect pe care l-a iniţiat alături de alţi colegi de la PDL. „Mă bucur că parlamentarii au fost astăzi solidari și au adoptat această inițiativă legislativă. Oamenii din Şepreuş au fost primii care s-au revoltat, făţiş şi plenar, colectivizării abuzive din perioada 1949-1962, iar curajul lor trebuie recunoscut. Le mulțumesc tuturor deputaților care, prin votul lor de astăzi, au onorat memoria bravilor locuitori din Șepreuș. Singurul meu regret este că acest gest de reparație morală s-a întâmplat abia acum, iar traseul legislativ a fost mult îngreunat în ultimii doi ani de zile”, declara, în 3 iunie, deputatul PDL Claudia Boghicevici.

Ceea ce a uitat să spună deputatul Claudia Boghicevici e faptul că, la şedinţa din 3 iunie, în care a fost aprobat proiectul de lege cu numărul 124/2012, domnia sa nici măcar nu a fost prezentă. Un fapt inacceptabil, să nu te prezinţi la o şedinţă în care se discută un proiect pe care l-ai iniţiat, deosebit de important pentru o localitate din judeţul Arad. Şi, culmea, te mai şi lauzi că proiectul a trecut, şi te plângi că e cam târziu. Păi cum să treacă mai repede, dacă în Parlamentul României avem tot felul de chiulangii, care nu se prezintă nici să voteze proiectele pe care le iniţiază.

Consultând pagina electronică a Camerei Deputaţilor, aflăm că PL 124/2012 privind declararea comunei Șepreuș, județul Arad, localitate-martir a luptei anticomuniste a primit 313 voturi din 322 de deputaţi prezenţi, existând patru voturi împotrivă şi cinci abţineri. Iar ca tacâmul să fie complet, să spunem că de la vot a lipsit nu numai Claudia Boghicevici, ci şi colegul ei de partid din Arad, deputatul PDL Eusebiu Pistru, ceea ce arată cât de preocupaţi au fost cei de la PDL de acest subiect. Ceea ce nu-i opreşte însă, să se laude că Şepreuşul a devenit localitate-martir.

N-ar fi rău ca deputaţii PDL să le mulţumească celor de la PPDD Arad, PSD Arad şi PNL Arad care au fost în sală şi au salvat judeţul. Ar fi fost chiar o ruşine pentru Arad, dacă şi ceilalţi deputaţi ar fi lipsit de la votul pentru comuna Șepreuș.

 

P.S.: Vezi aici prezenţa la vot, ca să nu existe dubii, că de la PDL Arad te poţi aştepta la orice, după modelul mentorului Falcă, cel care câştigă alegerile şi când le pierde.

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments