De când au descoperit polenizarea ecologică, fermierii au redus şi costurile. Cu aproape 50%. O cutie cu aproape 100 de bondari costă 300 de lei. Dar ei polenizează 2.000 de metri pătraţi. Până acum, muncitorii erau cei care treceau pe la fiecare plantă ce trebuia stropită cu diverse substanţe ca să obţină rod. Şi nu mai punem la socoteală că gustul legumelor este mai bun. Bondarii aduşi din Olanda trăiesc 8 săptămâni, atât cât este nevoie pentru polenizarea culturilor de legume, a livezilor sau a fructelor de pădure. Fermierii care folosesc această metodă de polenizare spun că legumele încep să îşi recapete gustul de odinioară.
Sursa: http://stiri.tvr.ro/culturile-de-rosii-si-de-fasole-din-arad-polenizate-cu-ajutorul-bondarilor-adusi-din-olanda_45435.html#sthash.5RfQaXU9.dpuf