ZONA MICALACA 300 E INVADATA DE BURUIENI, DESI PLATIM MILIOANE DE EURO PENTRU SPATIILE VERZI

by Cosmin Mihuta

Primăria Arad plătește sume enorme pentru spațiile verzi din municipiu, fiind pe primele locuri în ţară la acest capitol. Deşi cheltuim milioane de euro anual, acest lucru nu se reflectă şi în modul în care arată spațiile verzi. Iar zona Micălaca 3oo este un exemplu din acest punct de vedere. Deși anul trecut, în octombrie-noiembrie, între liniile de tramvai şi în apropiere de Gemi Center, s-a pus un covor de iarbă (probabil existau bani neconsumaţi care trebuiau cheltuiţi rapid), în afară de acele zone, cartierul arată deplorabil. Pe partea cu linia de tren iarba nu a văzut coasa din mandatul anterior al primarului, aşa de mare e. Nu mai vorbim de tufele care acoperă ţevile celor de la CET şi care transformă acea zonă într-o adevărată junglă.

Dar nu numai acolo avem de-a face cu indiferenţa firmelor care se ocupă de spaţii verzi. În vecinătatea Euromedic sau a Spitalului Genesys, bălăriile ajung până la brâu. Parcă eşti pe câmp. Aceeaşi situaţie pe faleză, unde de asemenea nu s-a mai tuns iarba de mult timp (anul ăsta în niciun caz). Tot pe faleză, în zona blocului 330, avem imaginea dezolantă a ceea ce înseamnă mobilier urban (sau, mă rog, lipsa acestuia). Scheletul unei mese şi a două băncuţe, alături de un bătător pentru covoare, ascunse în iarbă, spune totul despre preocuparea celor de la Primăria Arad faţă de confortul arădenilor din zona 300. În loc de bănci cu 8000 de euro pe Meţianu, puteau pune vreo sută de bănci normale în zona Micălaca. La blocul 301, vis-a-vis de Maranata, iarba creşte de asemenea în voie, în timp ce la blocul 309, un anunţ ruginit cu „nu călcaţi iarba“ a fost înghiţit de …. iarbă.

Bine că plătim an de an, din impozitele şi taxele noastre, milioane şi milioane de euro, pentru ca firmele de casă să-şi umfle buzunarele. Iar zone întregi din Arad, cum e Micălaca 300, sunt lăsate de izbelişte. Probabil că primarului Falcă nu-i convin procentele luate de PDL în această zonă, altfel nu se explică nepăsarea pe care o arată faţă de mii de cetăţeni.

 

 

Facebook Comments