RAUL RUSU SI DENIS BOTH, “SULITASII” DE VIITOR AI ROMANIEI

by webeditor

Deja consacratul Raul Rusu are un urmaş pe măsură în proba de aruncare a suliţei. Este vorba despre Denis Both, atlet legitimat tot la CSM Arad şi pregătit de profesorul Constantin Miclea. La doar 16 ani, Both a făcut furori la selecţia pentru Balcaniadă din Capitală încheiată sâmbătă, unde a reuşit, cu rezultatul de 69,51 m. să obţină calificarea pentru Balcanicele de juniori II din Bulgaria, din perioada 14-15 mai. De asemenea, atletul arădean va participa şi la trialul olimpic de la Baku, unde cu performanţa obţinută la selecţia de la Bucureşti poate obţine şi biletele pentru Jocurile Olimpice de Tineret din China:

Both merge la Balcanicele din Bulgaria

Europa are 10 locuri la aruncarea suliţei, iar dacă repetă rezultatul de la Bucureşti, pe Denis îl văd în primii 8. Oricum, la Balcanice este numărul 1 pentru România, ceea ce înseamnă foarte mult pentru el. Sunt foarte mulţumit, sigur că se putea mai mult, chiar record naţional, pentru că a aruncat cu elan scurt, de doar 5 paşi”, ne-a declarat antrenorul Constantin Miclea. Şi Raul Rusu traversează o perioadă foarte bună, atletul CSM-ului câştigând recent Grand Prix-ul de aruncări de la Bacău (open-seniori), cu 69,36 m., dar marile obiective sunt cele din vară:

Rusu visează la o medalie mondială

Am avut o pregătire foarte bună în luna aprilie, la fel ne dorim şi în mai, pregătire specială la Arad, pentru că urmează şi Bacalaureatul. Oricum, Raul este în progres evident, antrenorul federal este mulţumit. Următoarele competiţii sunt Campionatele Naţionale Şcolare de pe 1 iunie şi Internaţionalele României de pe 5 iunie, programate în acest an la Piteşti. Marele obiectiv rămâne însă Campionatul Mondial de juniori din SUA, din perioada 20-27 iulie, când încercăm şi ne dorim o clasare pe podium”, mai spune Miclea.

Facebook Comments