Plantele salbatice comestibile sunt superalimente!
Ele au incredibile proprietati energizante si vindecatoare si sunt absolut GRATUITE!
Ce plante poti sa mananci? Plante salbatice comestibile de mai jos sunt execelente în salate si sucuri si le puteti gasi oriunde. Cei mai multi oameni cunosc deja aceste plante ce sunt foarte usor de recunoscut si de gasit.
Plante salbatice sunt gratuite, delicioase si hranitoare. Cea mai buna modalitate de a obtine o masa de alimente crude si hranitoare!
Fragi
Aceste fructe de padure sunt bogate in vitamina A, C, si K, si in minerale de calciu, fier, potasiu, siliciu. Ele sunt bune pentru febra, diaree, dizenterie, ficat, rinichi si multe altele.
Papadiile
Frunzele de papadie sunt execelente în salate si sucuri. Puteti manca de asemenea mugurii nedeschisi, frunzele crude au un gust usor amar. Frunzele sunt bogate in vitamina A, vitamina C si fier, si au mai mult fier si calciu decat spanacul.
Urzicile
Urzica este o planta foarte puternica! Ea supravietuieste atat in soarele fierbinte, cat si la temperaturi scazute.
Sucul de urzica are un gust surprinzator de bun si stiati ca are minerale chiar mai mult decat iarba de grau?
Puteti manca frunzele foarte mici in salata, dar cele mai batrane înteapa, astfel încat nu le puteti manca crude. Daca le faceti suc, nu mai inteapa. Frunzele proaspete sau uscate de urzica pot fi folosite pentru a face un ceai (nu incalziti apa peste 70°C).
Daca v-a întepat, frecati frunze de patlagina in locul respectiv pentru ameliorarea durerii.
Trifoi
Frunzele trifoi sunt delicioase în salate sau sucuri. Trifoiul este un aliment valoros pentru supravietuire, deoarece este bogat in proteine, si este raspandit pe scara larga si din abundenta. Nu este usor de digerat crud, dar se poate face suc. Capete uscate de flori si semintele pot fi, de asemenea, macinate intr-o faina nutritiva si amestecata cu alte alimente. Capete uscate de flori pot fi de asemenea cufundate în apa fierbinte pentru un ceai sanatos si gustos.
Usturoita
Frunze, flori si fructe sunt comestibile mai ales atunci cand sunt tinere. Ele au o aroma usoara atat usturoi, cat si de mustar, si sunt folosite în salate si pesto.
Margarete
Într-adevar se pot manca margarete! Cresc peste tot. Serghei Boutenko prezinta asta intr-o drumetie facuta in inima naturii.
Patlagina
Frunzele acestei plante puternice sunt comestibile si sunt utilizate mai mult în fitoterapie. Gustul este verdeturi amare ai are un gust persistent ca de spanac. Frunzele tinere sunt recomandate deoarece acestea sunt mai gustoase. Din frunzele uscate se poate face un ceai bun.
Ierburile salbatice
Stiati ca toate ierburile salbatice sunt comestibile si ca exista mai mult de 400 de tipuri diferite de ierburi? Gramineele sunt super sanatoase si puteti gasi acest super aliment la drumul liber. Iarba de grau, de exemplu, contine cele mai multe din vitamine si minerale necesare pentru sanatatea umana. Este o masa completa cu proteine si cu aproximativ 30 de enzime. Are pana la 70% clorofila (care regenereaza sange).
Este o sursa excelenta de calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc. Iarba de grau curata organismul (detoxifiant natural) si elimina mirosurile corpului si respiratia. Este excelenta pentru piele si arsuri.
Sursa: sanatate.bzi.ro