5 tipuri de miere pe care trebuie să le cunoști pentru proprietățile lor uimitoare

by Andreea Radu

Poză de Pixabay pe pexels.com

De-a lungul secolelor, mierea nu și-a pierdut proprietățile unice și aproape fiecare gospodărie are un borcan cu acest nectar dulce. În prezent, sunt cunoscute peste 300 de sortimente de miere. Fiecare se distinge prin gust, culoare, aromă și, desigur, prin componentele sale benefice. Vrei să afli care miere ajută la combaterea durerilor de cap și care este excelentă pentru tratarea răcelilor?

Citește în continuare pentru a afla proprietățile uimitoare ale diferitor tipuri de miere

Mierea de tei normalizează metabolismul

Teiul este un arbore prețios. Din frunzele sale se poate face un ceai minunat, iar din florile galbene se obține un decoct vindecător. De asemenea, din florile de tei se obține o miere cu adevărat benefică. Are un parfum plăcut, este foarte dulce la gust și mult mai deschisă la culoare decât alte tipuri de miere.

Mierea de tei este una dintre cele mai populare, și pe bună dreptate. Valoarea sa era cunoscută încă din vremurile antice. Se spunea că poate trata epilepsia, durerile de cap, reumatismul, afecțiunile renale și multe alte probleme și boli. În plus, mierea de tei conține numeroase micro și macroelemente: potasiu, sulf, calciu, cupru, zinc, iod, fosfor și altele.

Această miere este cea mai eficientă în combaterea răcelilor, tusei, nasului înfundat și chiar a amigdalitei. Poate fi utilizată ca un excelent remediu preventiv. Consumul regulat de miere de tei ajută la normalizarea metabolismului și la îmbunătățirea digestiei. Polenul prezent în produsul apicol este o sursă de aminoacizi și proteine esențiale.

Mierea de Manuka vindecă rănile și tratează ulcerul

Mierea de Manuka are o culoare maro închis, o consistență cremoasă și un gust moderat dulce, cu note de mentol și plante medicinale.

Proprietățile benefice sunt aproape legendare. Atât consumatorii simpli, cât și oamenii de știință confirmă la unison că mierea de Manuka este un adevărat miracol al naturii. Manuka are proprietăți antiseptice, antimicrobiene, antivirale și antiinflamatorii foarte puternice. Dar cel mai important motiv pentru care ar trebui să acordăm atenție acestei mieri este componenta sa  – „metilglioxal”. Această componentă se găsește în aproape toate tipurile de miere, dar în cantități foarte mici. În acest tip de miere, concentrația de metilglioxal este incredibil de ridicată. Această componentă contribuie la eliminarea bacteriilor din corpul uman. Dacă abia aștepți să profiți de beneficiile sale, găsești aici miere de Manuka – pe ApiLand. În plus, acest soi de miere are și proprietăți de vindecare a rănilor. Această capacitate se aplică nu numai rănilor simple și mici, ci și bolilor infecțioase și inflamatorii grave ale pielii.

Mierea de castan ucide microbii

Nu oricine poate îndrăgi mierea de castan însă este bine să o apreciezi pentru proprietățile sale vindecătoare. Această miere conține o cantitate mare de elemente esențiale, cum ar fi calciul, potasiul și manganul.

Mierea de castan mai este renumită și pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice. Oamenii de știință spanioli au descoperit că mierea de castan are o activitate antimicrobiană ridicată împotriva Staphylococcus aureus și Escherichia coli. Mierea de castan influențează pozitiv vasele de sânge, făcând-o un remediu excelent pentru tratamentul varicelor.

Mierea de salcâm reglează nivelul zahărului din sânge

Mierea de salcâm poate fi numită pe bună dreptate campioana în ceea ce privește numărul de proprietăți benefice dintre toate tipurile de miere. Spectrul său de efecte pozitive asupra organismului este incredibil de larg. Poate fi folosită pentru tratarea multor boli: afecțiuni respiratorii, dureri de cap, boli renale, și, de asemenea, te ajută să scapi de insomnie.

Mulți medici recomandă această miere și copiilor, deoarece nu provoacă alergii. În plus, acest nectar poate fi folosit și în combaterea afecțiunilor pielii și ochilor.

Mierea de munte te scapă de stres

Există și tipuri de miere a căror denumire nu provine de la planta din care albinele produc mierea, ci de la locul unde aceste plante au crescut. Albinele adună uneori nectar de la diferite tipuri de plante.

Mierea de munte este considerată cu adevărat valoroasă și aduce mari beneficii organismului nostru. Totul se datorează faptului că în munți aerul este curat și proaspăt, plantele nu sunt afectate de poluarea cauzată de mașini sau fabrici și nici măcar de murdărie și praf. Mierea obținută constă din peste 40 de tipuri de plante și ierburi medicinale.

Beneficiile pe care le poți obține din această miere sunt evidente! Mierea de munte crește rapid imunitatea, combate oboseala, elimină depresia, are un efect antispasmodic și ajută la răceli și alte boli.

Acestea fiind spuse, este clar că mierea nu este doar un îndulcitor delicios, ci și un remediu natural cu multiple beneficii pentru sănătate, fiecare tip având proprietăți unice care pot ajuta la tratarea diferitelor afecțiuni.

 

Facebook Comments