elebrul bucătar britanic Jamie Oliver a vizitat întreaga lume pentru a descoperi care sunt cele mai bune alimente care ne ajută să avem o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă.
După ce a vizitat Costa Rica, Japonia şi Grecia, el a alcătuit o listă de 14 „super alimente”, care reprezintă produsele ce pot fi uşor găsite în magazinele alimentare şi pieţe.
De asemenea, el recomandă să se mănânce mai puţină carne, să se bea mai multă apă şi să nu se sară niciodată peste micul dejun.
Lista celor 14 alimente este următoarea:
1. Ouăle (sursă de proteine, vitaminele D, A, B2 si B12, acid folic şi iod);
2. Laptele de capră (calciu, proteine şi vitamine);
3. Peştele (omega-3 acizi graşi);
4. Batata – cartofi dulci (vitaminele A, B5 şi B6);
5. Condimente din ierburi şi legume (magneziu si acid folic);
6. Tofu (opt aminoacizi esenţiali, fier şi calciu);
7. Nucile (cupru, acid folic şi magneziu);
8. Fasole neagră (fibre, fier, acid folic şi magneziu);
9. Fructe proaspete (diverse vitamine);
10. Algele (fier şi vitamina B12);
11. Orezul sălbatic (fibre, magneziu şi fosfor);
12. Usturoi (vitaminele C şi B6, mangan, seleniu şi alte antioxidanţi);
13. Creveţi (magneziu, zinc şi seleniu, vitamina B12);
14. Ardei iute (vitaminele A şi C şi antioxidanţi).
Sursa: descopera.ro